19 Şubat 2015 Perşembe

ÇİLEKLİ MİLKALI KURABİYE

Yumuşacık kurabiyelerin hepsine zaafım var ve sanırım kahve-kurabiye ikili olmadan günüm geçmiyor. Her seferinde aynı kurabiyeyi yemek de biraz sıkıcı olduğundan bende evde ne varsa kurabiyenin içine koyup farklılaştırıyorum. Bu sefer de kurabiyemin şansına çilekli milka çıktı. Çok yoğun çikolata sevenler ve çikolataya doymak isteyenler için süper bir tarif. Şimdiden ellerinize sağlık:)

Malzemeler;
  • 110 g tereyağ
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 1/2 bardak toz esmer şeker
  • 1 yumurta
  • Dr. Oetker vanilya aroması (veya vanilin) 
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı kakao
  • 1,5 su bardağı damla çikolata
  • 1 paket çilekli milka çikolata 
Yapılışı;
  1. Oda ısısındaki yumuşak tereyağ, şeker ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
  2. Yumurta ve vanilya aroması eklenir ve çırpılmaya devam edilir.
  3. Kuru malzemeler karıştırılır önce yarısı eklenir karıştırılır, daha sonra tamamı eklenir iyice karıştırılır.
  4. Son olarak damla çikolata (miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz) eklenir, üzeri kapatılır ve 2 saat buzdolabında bekletilir. 
  5. Buzdolabından çıkan kurabiye hamurdan 1 yemek kaşığı alınır ortası açılır ve 1 parça milka çikolatası koyulur. 
  6. Hamur top halinde yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralarında genişçe boşluklar bırakılarak dizilir. (yapılışını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz)
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirilir. 


AFİYET OLSUN!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder