1 Şubat 2015 Pazar

TULUM PEYNİRLİ SALATA

Bu da pizzamıza eşlik eden bol yeşillikli salatamız; Iceberg, kıvırcık, marul ve rokayı güzelce yıkayıp, suyunu iyice süzüp, istediğim boyutta doğruyorum. Sonra bu yeşillikleri kapalı bir kaseye koyup atıyorum buzdolabına 3-4 gün boyunca yeşillik yıkama, kesme derdinden kurtulmuş oluyorum. Her akşam hazır yeşilliğimin üzerine istediğim sebzeyi (havuç, domates, salatalık,mısır, biber vb) ve sosu ekleyip hazırlıyorum. Üzerine de sosuna göre; nar ekşisiyse tulum peyniri-ceviz, limon-sirke karışımıysa ezine peyniri ya da mayonez-hardal-yoğurt karışımıysa kızarmış hellim peyniri koyuyorum. Ev hanımıysanız, bir de minicik uykusuz bir bebişiniz varsa hayatınız mecburen pratiklik üzerine kurulu oluyor. İşte bu da bugünkü salatamız. Şimdiden ellerinize sağlık:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder