Malzemeler;
Pizza hamuru için;
- 500 g un
- 1,5 su bardağı ılık su (360 ml)
- 1 paket kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Domates Sosu için;
- 1 kaşık salça
- 3 yemek kaşığı domates rendesi (hazır tat pratik domates rendesini de kullanabilirsiniz)
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- Kekik, pul biber (varsa karışık pizza baharatı)
Üzeri için;
- Sosis
- Sucuk
- Salam
- Biber (kırmızı, sarı, yeşil)
- Mantar
- Mısır
- Kaşar rendesi
Yapılışı;
- Un ve tuz derin bir kapta karıştırılır.
- Ilık su ve maya iyice karıştırılır, zeytinyağ eklenir ve una maya yavaş yavaş yedirilir.
- Toparlanan hamur kaseden masaya alınır ve yaklaşık 10 dakika pürüzsüz bir hamur elde edilene kadar yoğurulur.
- İyice yoğurulan hamur tekrar kaseye koyulur ve streç filmin üzeri yağlanarak hamur hava almayacak şekilde kasenin üstüne kapatılır.
- Ilık bir ortamda yaklaşık 1-1.30 saat (hamur iki katına çıkana kadar) mayalanmaya bırakılır.
- Salça, domates rendesi, zeytinyağ, baharatlar ve su karıştırılarak sos hazırlanır.
- Üzerine koymak istediğiniz malzemeler doğranır ve hazırlanır.
- Mayalanmış hamur yuvarlak yapmak için dörde ayrılır. (arzu ederseniz daha pratik olsun diye fırın tepsine yayabilirsiniz bu tarifle ince hamurlu 2 tepsi pizza elde edersiniz)
- Hamur el ile tepsiye yayılır. (elinize yapışmasın diye elinizi zeytinyağ ile yağlayabilirsiniz)
- Sırasıyla (resimlerde görüldüğü gibi) önce domates sos, ardından kaşar ve pizza malzemeleri ve en son olarak yine kaşar eklenerek önceden 200derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.
SOSİS-SUCUK-SALAM-MANTAR-MISIR SUCUK-MANTAR-BİBER-MISIR
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder