Zeytinyağlılar konusunda sanırım kimse anneannemin eline su dökemez. Bence kimse onun kadar da lezzetli zeytinyağlı yapamaz. Asla yemem dediklerimi bile o yapınca keyifle yiyorum. Mesela kereviz... Hiç yemesem aramam dediğim sebzelerdendi ama bir kere annemin elinden yiyip alışınca şimdi olsa da yesem dediklerimin arasına girdi. Biraz da yemek konusunda önyargıları kırmak gerekli, çok seçici olmak sadece bir sürü güzel tattan mahrum kalmaya sebep oluyor. Bir davet verirken bile o bunu yemez, bu şunu yemez diye bir sürü sevdiğim şeyi yapmaktan vazgeçiyorum ve menü hazırlarken zorlanıyorum. Her şeyi yiyen insanlara bayılıyorum! Onlara pişirmesi de, sunması da çok keyifli. Umarım oğlum da o insanlardan biri olur!:)
Malzemeler;
- 5 adet kereviz
- 1 soğan
- 1 havuç
- 2 portakalın suyu
- 1/2 limonun suyu
- Şeker, tuz
- Zeytinyağ
Yapılışı;
- Halka şeklinde doğranan kerevizler kararmasın diye tuzlu limonlu suda bekletilir.
- Yayvan bir tencereye sırasıyla jülyen doğranan soğanlar, üzerine halka şeklinde doğranan havuçlar, kerevizler ve kereviz sapları koyulur, üzerlerine 2 -3 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirilir.
- Portakalın suyu, limonun suyu ve kerevizlerin üzerini geçecek kadar su eklenir.
- 2 yemek kaşığı şeker ve 1 yemek kaşığı tuz eklenir.
- Önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise orta ateşte pişirilir.
- Pişen kerevizler soğumaya bırakılır ve soğuduktan sonra servis edilir.
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder