Benim için et dediğin yumuşak olacak, ağızda öyle sakız gibi çiğnenmeyecek bir de bol baharatlı biraz da soslu olacak.. Bu tarif ise annemin bizim için sürekli yaptığı benim ve eşimin bayılarak yediği kısa sürede yapılabilen ama lezzetinin etkisi uzun süren ve bir daha yapsa da yesek dediğimiz et yemeklerinden. Kendisi torunundan bir gün olsun ayrılamadığı (yok böyle bir sevgi görmeniz lazım, sanırım benden bile çok seviyor çaktırmayın) için mecburen bizimle de sürekli birlikte olmak zorunda kalıyor. (mecburen dediğime bakmayın halinden fazlasıyla memnun:) Aman kızım güzel güzel beslensin diye de bana sürekli sevdiğim yemekleri pişiriyor( annem birde anneannem olmasa, ne yaparmışım bilmiyorum Allah onları başımızdan eksik etmesin). İşte bu da dün gece bayılarak yediğim ve bunu hemen paylaşmam gerekiyor dediğim miss gibi tantuni. Tantuni için bir sürü farklı tarifle karşılaşabilirsiniz. Bazıları eti sadece arpacık soğanla haşlayıp, domatesli bol soğanlı salatayı dürüme sarıp yer, bazıları mantarla lezzetlendirir yani tamamen sizin istediğiniz, damak tadınız ve hayal gücünüze kalmış. Çok konuştum şimdi bizim tantuni tarifimizin zamanı! Üşenmeyip okuyan gözlerinize, merak edip deneyen hatta fotoğraf çekip benimle paylaşan ellerinize sağlık:)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgivKvC1QwF5UKrFViyFdY0zhPYD6NgiT9fPfnfu3EaLmNIOXXtGgILLSoS95gC6s01Irg0YyyyCwVC0-zKLt5VUlTAxoDH6IFkNRuTgZpSXbMLUpGkOmUepnJRY1scyp_gb0nr0wgub0eo/s1600/10965866_10152882673079843_1529153244_n.jpg)
Malzemeler;
500-600 gr dana bonfile (minik kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
3 adet domates
Lavaş, tortilla ekmeği
Tuz, karabiber, kekik, kimyon, kırmızı pul biber
Yapılış;
Kızgın tavaya biraz zeytinyağ ekleyip etleri kavuruyoruz, daha sonra ocağı kısıp, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakıyoruz
Ayrı bir tavada minik küpler şeklinde doğradığımız soğanı ve biberleri kavuruyoruz.
Pişen etleri soğanlarla aynı tavada birleştiriyoruz, rendelediğimiz domatesleri, 1-2 kaşık tereyağını ve baharatları ekleyip 5-10 dakika daha pişirip ocağı kapatıyoruz
İncecik lavaşlara, ya da tortillaya sarıp servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder