Malzemeler;
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 bardak pilavlık iri bulgur
- 2 bardak sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet knorr tavuk suyu (isterseniz kendiniz tavuk suyu yapıp da kullanabilirsiniz)
- Kırmızı toz biber, kimyon, tuz, karabiber
Yapılışı;
- Sırasıyla küp küp doğranmış soğan, ardından patlıcan, biberler, domates ve salça tereyağında pişirilir. (Eğer elinizde tat soğanlı biberli doğranmış domates varsa ona sadece patlıcan ve salça ekleyerek ya da sadece salça ekleyip de yapabilirsiniz.)
- Yağda iyice pişirdiğimiz soğanlı karışıma, bulgur ve tavuk suyu eklenip pişirilmeye devam edilir.
- En son kaynamış su ve baharatlar eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder