9 Şubat 2015 Pazartesi

MEYHANE PİLAVI

Bulgurun faydalı say say bitmez. Lif içeriği zengindir, bundan dolayı tokluk hissi verir aynı zamanda da antioksidan özelliği vardır. Bunlardan dolayı, aynı zamanda pirinçten çok daha besleyici olduğu için pirinç pilavı yerine çoğunlukla mutfağımda bulgur pilavı yapmayı tercih ediyorum. İçerisine her seferinde evde olan farklı sebzeleri koyarak lezzetlendiriyorum. Patlıcan ve biberli olan yani Meyhane Pilavı denilen ise favorilerim arasında. Yazdan kalma domatesleriniz varsa bu tarz tarifleri yapmak daha kolay oluyor ya da benim gibi, en zor anlarıma yetişen "Tat Pratik soğanlı biberli doğranmış domates" i buzdolabınızdan eksik etmezseniz domates soslu çoğu tarifi çok daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık:)

 
Malzemeler;
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 bardak pilavlık iri bulgur
  • 2 bardak sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet knorr tavuk suyu (isterseniz kendiniz tavuk suyu yapıp da kullanabilirsiniz)
  • Kırmızı toz biber, kimyon, tuz, karabiber
Yapılışı;
  1. Sırasıyla küp küp doğranmış soğan, ardından patlıcan, biberler, domates ve salça tereyağında pişirilir. (Eğer elinizde tat soğanlı biberli doğranmış domates varsa ona sadece patlıcan ve salça ekleyerek ya da sadece salça ekleyip de yapabilirsiniz.)
  2. Yağda iyice pişirdiğimiz soğanlı karışıma, bulgur ve tavuk suyu eklenip pişirilmeye devam edilir.
  3. En son kaynamış su ve baharatlar eklenip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder