Yufkacıya gittikçe mutlaka fazladan hazır yufka alıp buzdolabına atarım. Acil durumlarda, ansızın bir misafir geldiğinde hemencicik börek yapayım diye. Bir de evde hiç bir şey olmadığı anlarda kıymalı muska böreği yapıp üzerine domates sos ve yoğurtla yalancı mantı yaparım ki onun tarifi de yakında gelecek. Bir de bu hazır yufkalar haftasonu kahvaltılarında kolay ve pratik bir şekilde gözleme yapmamı sağlıyor ve eşime de bana da dışarıda yediğimiz kuru içinde ara ki peynir bulasın gözlemelerinden sonra iyi geliyor. İşte 5 dakika da hazırlayıp pişirebileceğiniz çok kolay bir tarif. Şimdiden ellerinize sağlık:)
Malzemeler;
- Hazır yufka (1 yufkadan 2 gözleme çıkıyor)
- Zeytinyağ
- Tereyağ
- Peynir
- Kekik, pul biber
Yapılışı;
- Yufkalar ortadan ikiye bölünür.
- Üzerine zeytinyağ ve su karışımı sürülür.
- Yufkaların sağ ve sol kenarları düz olacak şekilde kesilir ve kesilen yufka parçaları, yufkanın ortasına konur.
- Yufka parçalarını koyduğumuz tam orta kısımlarına hangi peyniri ne kadar istiyorsanız konulur. (Ben evdeki tüm peynirleri karıştırıp kekik ve pul biber ekleyip kullanıyorum siz maydanozda koyabilirsiniz. İster kıymalı, ister otlu veya patatesli de yapabilirsiniz)
- Yufka sağdan solan dikdörtgen yada kare şeklinde katlanır.
- Tereyağ eklediğimiz tavada arkası önü sürekli çevirerek pişirilir.
- Pişen gözlemelerin üzerine tereyağ sürülür ve servis edilir.
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder