9 Şubat 2015 Pazartesi

MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler;
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Kimyon, kırmızı pul biber, nane, karabiber, tuz
Yapılışı;
  1. Rondada çekilen soğan, havuç ve patates derin bir tencerede zeytinyağ ile çevirilir. Bir kaşık salça ilave edilip pişirilmeye devam edilir.
  2. Kırmızı mercimek, su ve baharatlar da eklenip düdüklü tencerede ortalama 15-20 dakika pişirilir.
  3. İster el blendırı yardımıyla süzme kıvamına getirilir, ve ya isterseniz taneli servis edilir.
AFİYET OLSUN!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder