18 Şubat 2015 Çarşamba

TAHİNLİ CEVİZLİ RULOLAR

Çok severek yaptığım "Cinnamon Rolls" yani "Tarçınlı Rulolar" tarifini bu sefer tahinli-cevizli yaptım. Pufur pufur bu çörekleri gerçekten çok seviyorum. Hatta piştikten sonra bir kısmını buzluğa atıyorum, kahvaltılarda ısıtıp balla, reçelle, yerfıstığı ezmesiyle yemek için:) Şimdiden ellerinize sağlık :)
Malzemeler;

Hamuru için;
  • 1 bardak 2 parmak eksik süt
  • 1/2 bardak su
  • 100 g tereyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1/2 çay bardağı toz şeker
  • 4 bardak un (550 g)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta, 2 yumurta sarısı
  • zeytinyağ
İç dolgusu için;
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 bardak ceviz
  • 1-2 kaşık tereyağ
Üzeri için;
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı su
Yapılışı;
  1. Süt ve su bir tencerede ısıtılır, tereyağ eklenir, eriyince ocağın altı kapatılır.
  2. Sıcakken 1 kaşık şeker ve maya eklenir iyice karıştırılır ve üzeri kapatılır, 10 dakika(kabarana kadar) bekletilir.
  3. Derin bir kapta un, tuz ve geri kalan şeker karıştırılır.
  4. Unun ortası açılır  ve ılık sütlü karışım eklenir.
  5. Hamur biraz toparlanıp, iyice çırpılmış yumurtalar eklenir.
  6. Hamur tezgaha alınıp yaklaşık 10 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur. (elinize yapışan yumuşak bir hamur olursa un ekleyip yoğurabilirsiniz)
  7. Zeytinyağ ile yağladığınız bir kabın içinde üzeri, yağlanmış streç filmle kapatılıp yaklaşık 2 saat (2 katına çıkana kadar) sıcak bir yerde dinlendirilir.
  8. Tereyağ eritilir, tahin ceviz ve şeker karıştırılır.
  9. 2 saat sonunda kabaran hamur bir daha yoğurulur ve dikdörtgen biçimde açılır.
  10. Üzerine önce tereyağ ardından kenarlarında 1 parmak bırakacak şekilde tahinli karışım sürülür.
  11. Hamur gevşek bir şekilde sarılır ve 2 parmak kalınlığında kesilir.
  12. Yuvarlak bir kalıbın altına (ben kelepçeli kalıp kullandım) yağlı kağıt serilir ve hamur parçaları yerleştirilir.
  13. Üzeri tekrar kapatılıp, 1-2 saat, kabarana kadar dinlendirilir.
  14. Kabaran rulolarımızın üzerine iyice çırpılmış bir yumurta sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
  15. Fırından çıkan Tahinli ruloların üzerine karıştırdığımız su ve şeker sürülür ve servis edilir.
NOT; "Aynı tarif tahin ve ceviz yerine 3 yemek kaşığı tarçın koyulup Tarçınlı Rulo olarak da yapılabilir."

AFİYET OLSUN!:)






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder