Malzemeler;
Hamuru için;
- 1 bardak 2 parmak eksik süt
- 1/2 bardak su
- 100 g tereyağ
- 1 paket kuru maya
- 1/2 çay bardağı toz şeker
- 4 bardak un (550 g)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurta, 2 yumurta sarısı
- zeytinyağ
İç dolgusu için;
- 1 çay bardağı tahin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 bardak ceviz
- 1-2 kaşık tereyağ
Üzeri için;
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 3 yemek kaşığı su
Yapılışı;
- Süt ve su bir tencerede ısıtılır, tereyağ eklenir, eriyince ocağın altı kapatılır.
- Sıcakken 1 kaşık şeker ve maya eklenir iyice karıştırılır ve üzeri kapatılır, 10 dakika(kabarana kadar) bekletilir.
- Derin bir kapta un, tuz ve geri kalan şeker karıştırılır.
- Unun ortası açılır ve ılık sütlü karışım eklenir.
- Hamur biraz toparlanıp, iyice çırpılmış yumurtalar eklenir.
- Hamur tezgaha alınıp yaklaşık 10 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yoğurulur. (elinize yapışan yumuşak bir hamur olursa un ekleyip yoğurabilirsiniz)
- Zeytinyağ ile yağladığınız bir kabın içinde üzeri, yağlanmış streç filmle kapatılıp yaklaşık 2 saat (2 katına çıkana kadar) sıcak bir yerde dinlendirilir.
- Tereyağ eritilir, tahin ceviz ve şeker karıştırılır.
- 2 saat sonunda kabaran hamur bir daha yoğurulur ve dikdörtgen biçimde açılır.
- Üzerine önce tereyağ ardından kenarlarında 1 parmak bırakacak şekilde tahinli karışım sürülür.
- Hamur gevşek bir şekilde sarılır ve 2 parmak kalınlığında kesilir.
- Yuvarlak bir kalıbın altına (ben kelepçeli kalıp kullandım) yağlı kağıt serilir ve hamur parçaları yerleştirilir.
- Üzeri tekrar kapatılıp, 1-2 saat, kabarana kadar dinlendirilir.
- Kabaran rulolarımızın üzerine iyice çırpılmış bir yumurta sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan Tahinli ruloların üzerine karıştırdığımız su ve şeker sürülür ve servis edilir.
NOT; "Aynı tarif tahin ve ceviz yerine 3 yemek kaşığı tarçın koyulup Tarçınlı Rulo olarak da yapılabilir."
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder