6 Ocak 2015 Salı

YILBAŞI KURABİYELERİ

Kış demek benim için yemeklerde tatlılarda içeçeklerde bolca tarçın, zencefil demek. Evi miss gibi tarçın kokusu sarmışsa, elimde kahvem varsa bir de dışarıda lapa lapa kar yağıyorsa değmeyin keyfime. Bu kurabiye tarifi ise yıllardır severek yaptığım, yapmaktan da yemek de bıkmadıklarımdan. Meşhur "Gingerbread Cookie" benimse yıllar önce yeniyılda keşfettiğim bu nedenle adına "Yılbaşı Kurabiyesi" dediğim bu tarifi kakaolu, vanilyalı, limonlu ve daha farklı lezzetlerde de uygulayabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda belki aynı tarifte ufak değişiklikler yaparak diğer lezzetlerinde yapıp paylaşma fırsatı bulurum. Şimdilik benim gibi tarçın sevenlere Afiyet olsun:)

SUNUM 1

Yılbaşı Kurabiyesi 


Malzemeler:
  • 125 gr. tuzsuz tereyağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 30gr tarçın (2silme yemek kasigi)
  • 30gr zencefil
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • Aldığı kadar un (250-275 gr)
Yapılışı:

  1. Tereyağ ve şeker krema kıvamına gelene kadar karıştırılır.
  2. Ardından, tüm sıvı malzemeler eklenir ve karıştırılır.
  3. En son kabartma tozu, tarcın, zencefil eklenir ve yavaş yavaş un eklenerek hamur elde edilir.
  4. Streç filme sarılan hamur yaklaşıl 30 dakika buzdolabında bekletir.
  5. Buzdolabından çıkarttığımız hamura istediğimiz şekli verip, önceden 170derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirilir.




NOT: Arzu ederseniz üzerine şeker hamuru kaplanarak renkli ve bir sunum elde edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN:)




SUNUM 2






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder