25 Ocak 2015 Pazar

KABAK TATLISI

Genel olarak herkesin bildiği en kolay ve bir o kadar lezzetli tariflerdendir kabak tatlısı. Bir de üzerine tahinle hindistan cevizi ve fındık dökülünce tadından yenmez:) Ben ise bu lezzeti cheesecake de, pastalarda, kurabiyelerde yani kısaca bir çok tatlının içinde kullanmaktan çok keyif alıyorum. Özellikle bir iki günlük olmuş kabak tatlılarını değerlendirmek, dolabında ne varsa kullanmayı elinden geldiğince hiç bir şeyi atmayıp değerlendirmeyi sevenlerin hoşuna gideceğini tahmin ettiğim bu tarifleri deneyenlerin şimdiden ellerine sağlık:)




Kabak Tatlısı



Malzemeler;
  • 1 kg kabak
  • 2 su bardağı toz şeker
Yapılışı;
  1. Kabakları soyup, çekirdeklerini çıkarıp istediğimiz kalınlıkta kesiyoruz. Yıkayıp yayvan bir tencereye diziyoruz.
  2. Kabakların üzerine şekerini ekleyip yaklaşık 3-4 saat bekletiyoruz.
  3. Şekeri içine çekip, hafifçe suyunu salan kabakları kısık ateşte pişiriyoruz.
  4. En son pişmesine yakın bir iki kaşık şekeri üzerlerine serpip (daha parlak olması için) 5 dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz.
  5. İster tahin, ister ceviz, fındık, hindistan ceviziyle süsleyip servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!:)























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder