31 Ocak 2015 Cumartesi

KARAMEL SOSLU ELMALI KEK

Oktay ustanın çok sevdiğim bu tarifini sizinle de paylaşmak istedim:)


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık
  • 3 büyük elma
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1 kaşık tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 tepeleme kaşık un
Karamel için;
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket krema
Yapılışı;
  1. Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz. 
  2. Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
  3. Fındık , un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Tereyağ veya margarinle yağladığımız kek kalıbının tabanına elmaları küp küp doğruyoruz. Üzerine tarçın ve şekeri serpiyoruz.
  5. Elmaların üzerine kek hamurumuzu döküp önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
  6. Tercihen çelik bir tencerede kısık ateşte toz şekeri eritiyoruz. Şeker tamamen eriyince kremayı ekleyip yüksek ateşte bir taşım kaynatıp ocağı söndürüyoruz.
  7. Fırından çıkıp soğuyan kekimizin üzerine, karamel sosu döküp servis ediyoruz.

AFİYET OLSUN!:)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder