Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı çekilmiş fındık
- 3 büyük elma
- 2 kaşık toz şeker
- 1 kaşık tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 5 tepeleme kaşık un
Karamel için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket krema
Yapılışı;
- Yumurtaları ve şekeri iyice çırpıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip çırpmaya devam ediyoruz
- Fındık , un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz.
- Tereyağ veya margarinle yağladığımız kek kalıbının tabanına elmaları küp küp doğruyoruz. Üzerine tarçın ve şekeri serpiyoruz.
- Elmaların üzerine kek hamurumuzu döküp önceden 170 derecede ısıttığımız fırında yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.
- Tercihen çelik bir tencerede kısık ateşte toz şekeri eritiyoruz. Şeker tamamen eriyince kremayı ekleyip yüksek ateşte bir taşım kaynatıp ocağı söndürüyoruz.
- Fırından çıkıp soğuyan kekimizin üzerine, karamel sosu döküp servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder