31 Ocak 2015 Cumartesi

KREMALI DOMATES ÇORBASI

 
Malzemeler;
  • 5 adet domates (ya da Tat Domates Rendesi)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2-3 yemek kaşığı krema
  • 5-6 su bardağı su
  • Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Yapılışı;
  1. Domateslerin kabuğu soyulur, salça, toz kırmızı biber ve 1 bardak su ile rondada çekilir.
  2. Un ile tereyağ rengi sarıya dönene, kokusu çıkana kadar kavrulur. (Tereyağ miktarı undan fazla olursa topaklanma önlenmiş olur)
  3. Kavrulan una rondada püre kıvamına getirilmiş domatesler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  4. Geri kalan su, tuz ve karabiber eklenir bir taşım kaynatılır ve orta ateşte pişirilir. (Su miktarını kendi istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Koyu kıvamlı olursa su ilave edip açabilirsiniz.)
  5. İyice kaynayan çorbaya kaşık kaşık yavaşça alıştırma yöntemiyle (kesilmesin diye) krema ilave edilir ve ocak kapatılır.
  6. Rendelenmiş kaşar ve kruton ile servis edilir.
AFİYET OLSUN!:)

1 yorum: