Malzemeler;
- 5 adet domates (ya da Tat Domates Rendesi)
- 1 yemek kaşığı salça
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2-3 yemek kaşığı krema
- 5-6 su bardağı su
- Kırmızı toz biber, tuz, karabiber
Yapılışı;
- Domateslerin kabuğu soyulur, salça, toz kırmızı biber ve 1 bardak su ile rondada çekilir.
- Un ile tereyağ rengi sarıya dönene, kokusu çıkana kadar kavrulur. (Tereyağ miktarı undan fazla olursa topaklanma önlenmiş olur)
- Kavrulan una rondada püre kıvamına getirilmiş domatesler eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Geri kalan su, tuz ve karabiber eklenir bir taşım kaynatılır ve orta ateşte pişirilir. (Su miktarını kendi istediğiniz kıvama göre ayarlayabilirsiniz. Koyu kıvamlı olursa su ilave edip açabilirsiniz.)
- İyice kaynayan çorbaya kaşık kaşık yavaşça alıştırma yöntemiyle (kesilmesin diye) krema ilave edilir ve ocak kapatılır.
- Rendelenmiş kaşar ve kruton ile servis edilir.
AFİYET OLSUN!:)
İlk defa bu domates çorbası tarifi ile yaptım, harika oldu :)
YanıtlaSil