4 Ocak 2015 Pazar

HAYDARİ







Resim yazısı ekle

Haydari


Malzemeler:

  • 500 gr. Süzme yoğurt (ben Sütaşın süzme yoğurdunu kullanıyorum),
  • 250 gr. Süzme peynir (tercihen Sütaş)
  • 1 çorba kaşığı sarımsaklı mayonez (yada 1çk mayonez ve 1çay kaşığı sarımsak tozu)
  • 3-4 adet iri salatalık
  • Cherry domates
  • Taze nane
  • Nane, tuz
Yapılışı:
  1. İyice çırpılmış süzme yoğurt, rendelenmiş süzme peynir, mayonez, ince kıyılmış veya robotta çekilmiş taze nane, kuru nane ve tuz karıştırılır.
  2. İki parmak kalınlığında kestiğimiz salatalıkların içi çıkarılır, hazırladığımız karışım içine koyulur, ikiye böldüğümüz cherry domateslerle veya taze nane yapraklarıyla süsleyip servis edilir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder