Quiche Lorraine
Malzemeler:
Tart Taban Hamuru için;
- 225 gr un
- 115 gr tuzsuz tereyağ
- 1 yumurta sarısı
İç Harcı için;
- 200 gr dana jambon
- 1 soğan
- 75 gr kaşar peyniri
- 4 yumurta
- 200 ml (1 paket) krema
- 150 ml süt
- taze karabiber
Yapılışı:
- Unu ve tereyağını elimizle ya da robot yardımıyla ufalıyoruz.
- Yumurta sarısını 5-6 kaşık suyla çırpıp unlu karışıma ekliyoruz ve hamurumuzu toparlıyoruz. (biraz sert bir hamur olacak) Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşıp 30 dakika bekletiyoruz.
- Dinlendirdiğimiz hamuru tart kalıbına elimizle veya merdaneyle açarak yayıyoruz. Bir kürdan veya çatalla hamurun üzerinde küçük delikler açarak, daha önceden 190 derecede ısıttığımız fırında üzeri renk değiştirene kadar pişiriyoruz.
- Soğanları ve dana jambonu ufak küpler halinde kesiyoruz. Bir kaşık tereyağ ekleyip tavada pişiriyoruz.
- Yumurtaları, kremayı, sütü ve karabiberi ayrı bir kapta çırpıyoruz.
- Fırından çıkardığımız tart hamuruna ilk olarak soğanlı jambon karışımını, rendelediğimiz kaşar peynirini ve kremalı karışımımızı ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
NOT: Step-by-step Baking kitabından aldığım bu tart tarifini kesinlikle denemenizi öneririm, pişman olmayacaksınız:) Arzu ederseniz bu tart tabanında dana jambon yerine çeşitli peynirler, daha önceden haşlanıp suyu süzülmüş ıspanak, tavuk da kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder