4 Ocak 2015 Pazar

QUİCHE LORRAİNE






Quiche Lorraine


Malzemeler:

Tart Taban Hamuru için; 

  • 225 gr un
  • 115 gr tuzsuz tereyağ
  • 1 yumurta sarısı
İç Harcı için; 
  • 200 gr dana jambon 
  • 1 soğan
  • 75 gr kaşar peyniri
  • 4 yumurta
  • 200 ml (1 paket) krema
  • 150 ml süt
  • taze karabiber
Yapılışı:
  1. Unu ve tereyağını elimizle ya da robot yardımıyla ufalıyoruz.
  2. Yumurta sarısını 5-6 kaşık suyla çırpıp unlu karışıma ekliyoruz ve hamurumuzu toparlıyoruz. (biraz sert bir hamur olacak) Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşıp 30 dakika bekletiyoruz.
  3. Dinlendirdiğimiz hamuru tart kalıbına elimizle veya merdaneyle açarak yayıyoruz. Bir kürdan veya çatalla hamurun üzerinde küçük delikler açarak, daha önceden 190 derecede ısıttığımız fırında üzeri renk değiştirene kadar pişiriyoruz.
  4. Soğanları ve dana jambonu ufak küpler halinde kesiyoruz. Bir kaşık tereyağ ekleyip tavada pişiriyoruz.
  5. Yumurtaları, kremayı, sütü ve karabiberi ayrı bir kapta çırpıyoruz.
  6. Fırından çıkardığımız tart hamuruna ilk olarak soğanlı jambon karışımını, rendelediğimiz kaşar peynirini ve kremalı karışımımızı ekleyip üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. 

NOT: Step-by-step Baking kitabından aldığım bu tart tarifini kesinlikle denemenizi öneririm, pişman olmayacaksınız:) Arzu ederseniz bu tart tabanında dana jambon yerine çeşitli peynirler, daha önceden haşlanıp suyu süzülmüş ıspanak, tavuk da kullanabilirsiniz.

AFİYET OLSUN!:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder