28 Ocak 2015 Çarşamba

FIRIN MAKARNA

Makarnanın üzerimde en az çikolata kadar mutluluk verici bir etkisi var. Sadece kahve,çikolata ve makarnayla yaşayabilirim. Abarttığımı düşünebilirsiniz ama makarna denilen bu yüksek kalorili karbonhidrat bana gerçekten iyi geliyor, et ve tavuk yemeklerin yanına ise çok yakışıyor. Bu sefer canım çıtır çıtır börek kıvamında, peynir havuzunda bol beşamel sos da yüzen bir makarna istedi. Şimdiden deneyen herkesin eline, üşenmeyip yazdıklarımı okuyan herkesin gözüne, keyifle yiyenlerin ise midesine sağlık:)
İşte tarifi.... 




Malzemeler;

  • Yarım paket linguine makarna
  • İstediğiniz çeşit ve miktarda peynir
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşık un
  • 2 su bardağı Süt
  • 1 yumurta
  • Tuz, karabiber, toz pul biber, tatlı kırmızı biber
Yapılışı;
  1. Makarnaları bol tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. 2,5 kaşık tereyağ ile 2 kaşık unu rengi sarıya dönene kadar kavuruyoruz. İlk olarak 1 su bardağı soğuk sütü, ve sonra 1 su bardağı makarna suyunu ekleyip (isterseniz sadece 2 bardak sütle de yapabilirsiniz) karıştırmaya devam ediyoruz. Baharatları da ekleyip altını kapatıyoruz.
  3. Haşlayıp suyunu süzdüğümüz makarnaları beşamel sosla karıştıyoruz.
  4. Yağladığımız ufak bir borcama önce makarnamızın yarısını koyuyoruz. Üzerine peynir karışımının bir kısmını ve pul biberi ardından makarnanın diğer yarısını ve kalan peynirleri 1 yumurta ile karıştırarak eşit bir şekilde koyuyoruz.                                                                                                                              


  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

AFİYET OLSUN!:)

NOT: Soya soslu bademli tavuk ve sebze sotenin yanına çok yakıştı:)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder