9 Şubat 2015 Pazartesi

SOYA SOSLU BADEMLİ TAVUK

 
Sanırım tavuk yemekleri arasında en çok pişirdiğim tarif bu ve köri soslu tavuk. Hem pratik oluyor, çabuk pişiyor hem de makarna, pilav her şeyin yanına yakışıyor. Hatta ertesi güne fazla kalırsa tortilla ekmeğinin içine koyup, bolca kaşar azıcık mayonez ekleyip sarıyorum, sonra fırına veriyorum yanına da patates kızartması, alın size restaurantlarda yediğiniz Tavuklu Wrap ın en leziz, çıtır hali:)
 
 
 
Malzemeler;
  • 4 adet tavuk göğsü
  • Soya sosu
  • Badem
  • Zeytinyağ
  • Tereyağ
  • Kırmızı toz biber, kekik, tuz, karabiber
Yapılışı;
  1. Tavuklar küp şeklinde doğranıp biraz süt ve zeytinyağ eklenip buzdolabında bekletilir. (Bu marineyi bir gece önceden yaparsanız tavuklarınız pamuk gibi oluyor, vaktiniz yoksa direk de pişirebilirsiniz tabii:)
  2. Bademler suya koyup, kaynatılır. Kabukları iyice yumuşayan bademler soğuduktan sonra kabukları soyulur.
  3. İyice kızan tavaya tavuklar atılır, iyice kavurulur daha sonra altı kısılır, baharatlar eklenir ve pişmeye bırakılır.
  4. Bademler tereyağında pişirilir.
  5. Suyunu çeken tavuğunun altı açılır, 1-2 kaşık soya ve bademler atılır 2-3 dakika daha pişirilir ve servise hazırlanır.
 

AFİYET OLSUN!:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder