23 Ocak 2015 Cuma

YALANCI LAZ BÖREĞİ

Gerçek laz böreğinin aksine yapması basit ve pratik,  tadı ise en az hakikisi kadar lezzetli. Bu güzel çıtır çıtır laz böreğini kayınvalidem de yedikten sonra hemen fotoğraflarını çektim, tarifini aldım ve sizinle paylaşmak istedim. Siz de benim gibi çok sevip, akşam çayınız eşliğinde misafirlerinize, ya da ailenize yapıp, yemek istersiniz diye. Ya da belki siz de, özellikle hamur işi ve tatlılar konusunda elinde bol lezzet barından bir kayınvalideye sahipseniz tarifini ona verip size yapmasını isteyebilirsiniz:) Şimdiden ellerinize sağlık. Ağzınız tadı, evinizin huzuru hiç bozulmasın:)



Baklava Yufkasından Yalancı Laz Böreği

Malzemeler;
  • Baklava yufkası
  • Tereyağ
Muhallebesi için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 kaşık tereyağ
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Yapılışı;
  1. İlk olarak suyu ve şekeri bir tencereye koyup şerbeti kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 1-2 damla limon suyunu ekleyip ocağı kapatıp, soğumaya bırakıyoruz.
  2. Muhallebi için, tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynayan muhallebiye vanilin ve tereyağını ekleyip, karıştırıyoruz ve ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz.
  3. 1 adet baklava yufkasını alıp üzerine erittiğimiz tereyağını sürüyoruz. Daha sonra ikinci, üçüncü ve dördüncü yufkaya da aynı işlemi uyguluyoruz. Üstüste 4 kat olan dikdörtgen yufkalarımızı 4 eşit uzun şerit şeklinde kesiyoruz.
  4. Her bir şeridin baş kısmına bir kaşık muhallebiyi koyup muska şeklinde sarıyoruz.
  5. Muska şekli için; önce muhallebinin üzerini yufkanın sol ucundan tutup düzgün bir şekilde kapatıyoruz. Sonra bir sağa bir sola üçgen olacak şekilde yufkayı çeviriyoruz.
  6. Yağladığımız fırın tepsisine muska şeklindeki laz böreklerimizi diziyoruz.
  7. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımızda üzerleri kızara kadar pişiriyoruz.
  8. Fırından çıkarıp soğuttuğumuz böreklerimizin üzerine, soğumuş şerbetimizi döküp, ister fındıkla ister pudra şekeriyle servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN!:)



2 yorum:

  1. muhallebinin kivami cok sivi oldu sogumasini mi beklemeliydim acaba? sarmam zor oldu pisirirken de akti biraz icinden. :( Sizinki kadar dolgulu yapamadim ama ailem bayildi o ayri denenmeli mutlaka :)

    YanıtlaSil
  2. Sogumasini beklemek gerekiyor, bir de nisastasi az gelmis olabilir tepeleme yemek kasigi koyunca tam kivaminda oluyor. Begenmenize cok sevindim ellerinize saglik:)

    YanıtlaSil