RENKLİ PATATES TOPLARI
Renkli Patates Topları
Malzemeler:
- 6-7 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet taze soğan
- 1 adet maydanoz
- kimyon, kekik, kırmızı pul biber, sumak, tuz, karabiber
Süslenmesi için:
- 1-2 adet havuç
- 1 adet kırmızı biber
- Maydanoz
- Çörek otu
- Patatesler sirkeli, tuzlu suda haşlanır.
- Soğanlar küp küp doğranır, tuz ve sumakla acı suyu çıkacak şekilde ovulur.
- Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyılır.
- Haşlanmış patatesler püre haline getirilir.
- Kuru soğan, taze soğan, maydanoz ve baharatlarla, püre haline getirilmiş patatesler karıştırılır.
- Yuvarlak top haline getirilen patatesler arzuya göre rende havuç, rondoda çekilmiş kırmızı biber, maydanoz veya çörek otuyla süslenip servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder