3 Ocak 2015 Cumartesi

RENKLİ PATATES TOPLARI

RENKLİ PATATES TOPLARI




Renkli Patates Topları

Malzemeler:
  • 6-7 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet taze soğan
  • 1 adet maydanoz 
  • kimyon, kekik, kırmızı pul biber, sumak, tuz, karabiber
Süslenmesi için:
  • 1-2 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • Maydanoz
  • Çörek otu
Yapılışı:

  1. Patatesler sirkeli, tuzlu suda haşlanır.
  2.  Soğanlar küp küp doğranır, tuz ve sumakla acı suyu çıkacak şekilde ovulur.
  3.  Taze soğan ve maydanoz ince ince kıyılır. 
  4. Haşlanmış patatesler püre haline getirilir. 
  5. Kuru soğan, taze soğan, maydanoz  ve baharatlarla, püre haline getirilmiş patatesler karıştırılır. 
  6. Yuvarlak top haline getirilen patatesler arzuya göre rende havuç, rondoda çekilmiş kırmızı biber, maydanoz veya çörek otuyla süslenip servis edilir.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder