Malzemeler:
Tart Tabanı için;
- 150 gr tereyağ
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1/2 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un
İç harcı için;
- 9-10 adet amasya elması (5-6 adet kırmızı elma)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 1/2 bardak dövülmüş ceviz
Yapılışı:
- Oda ısısındaki tereyağ ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, yumurta sarıları da eklenip çırpılmaya devam edilir.
- Un ve kabartma tozu eklenerek biraz sert biraz hamur elde edilir.
- 30 dakika- 1 saat buzdolabında bekletilir.
- Elma harcını hazırlamak için; elmalar rendelenir, şeker, tarçın ve ceviz eklenip bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
- Buzdolabından çıkarttığımız hamurun 2/3 ü alınır ve tart tabanına yayılır. (Dağılan, sert bir hamur olduğundan ben merdane ile açmak yerine elimle tabanına yaymayı tercih ediyorum)
- Tart hamuru, kalıba iyice yayıldıktan sonra, bir çatal yardımıyla ufak delikler açılır.
- Soğumuş olan elmalı harç tabana yayılır.
- Üzerine kalan hamur rendeyle ya da elimizle ufalanarak eklenir.(Ben üzerine, hamur parçalarıyla beraber ballı bademli Vitalis ekliyorum. Tamamen tercihe bağlı)
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişilir.
AFİYET OLSUN!:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder