15 Ocak 2015 Perşembe

ELMALI TART



Malzemeler:

Tart Tabanı için;
  • 150 gr tereyağ
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un
İç harcı için;
  • 9-10 adet amasya elması (5-6 adet kırmızı elma)
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı toz tarçın
  • 1/2 bardak dövülmüş ceviz
Yapılışı:
  1. Oda ısısındaki tereyağ ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, yumurta sarıları da eklenip çırpılmaya devam edilir.
  2. Un ve kabartma tozu eklenerek biraz sert biraz hamur elde edilir. 
  3. 30 dakika- 1 saat buzdolabında bekletilir.
  4. Elma harcını hazırlamak için; elmalar rendelenir, şeker, tarçın ve ceviz eklenip bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
  5. Buzdolabından çıkarttığımız hamurun 2/3 ü alınır ve tart tabanına yayılır. (Dağılan, sert bir hamur olduğundan ben merdane  ile açmak yerine elimle tabanına yaymayı tercih ediyorum)                                                
  6. Tart hamuru, kalıba iyice yayıldıktan sonra, bir çatal yardımıyla ufak delikler açılır.
  7. Soğumuş olan elmalı harç tabana yayılır.                                                                                                                                  
  8. Üzerine kalan hamur rendeyle ya da elimizle ufalanarak eklenir.(Ben üzerine, hamur parçalarıyla beraber ballı bademli Vitalis ekliyorum. Tamamen tercihe bağlı)                                                                             
  9. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişilir.
AFİYET OLSUN!:)











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder