28 Ocak 2015 Çarşamba

BALKABAKLI PANCAKE

Pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezini bu sefer elimde dünden kalan kabak tatlılarını püre haline getirip birde tarçınla tatlandırıp denedim. Ortaya yumuşacık, lezzetli miss gibi tarçın kokulu, balkabağı aromalı pancakeler çıktı. Bir de video çektim sizin için en leziz kısmını da sona sakladım:) Mutlu pazarlar!

Balkabaklı Pancake


Malzemeler;
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 büyük parça kabak tatlısı 
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 paket vanilin
Yapılışı;
  1. Yumurtaları, şekerle güzelce çırpıyoruz.
  2. Sütü ve yağı ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
  3. Kabak tatlılarımızı püre haline getirip karışımımıza ekliyoruz.
  4. En son olarak tüm kuru malzemeleri ekleyip (isterseniz zencefil ve karanfil tozu da ekleyebilirsin)  karıştırıyoruz.
  5. Pancake hamurunu yağsız pancake tavasında düşük ısıda pişiriyoruz.
  6. Son olarak üzerine tereyağ, bal, akçaağaç şurubu veya tahin ekleyip afiyetle yiyoruz:) 

AFİYET OLSUN!:)















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder